Vleesmagazine

03 May Vleesmagazine

‘Knap stukje vlees’ trekt aandacht

AMSTERDAM – Erik Waagmeester van Slagerij De Wit uit Amsterdam bewijst dat het authentieke slagersvak toekomst heeft. Met een traditionele werkwijze trekt hij buurtbewoners, ‘culi’s’, koks en journalisten naar zijn winkel in de Wakkerstraat in de Amsterdamse Watergraafsmeer.

AMSTERDAM – Erik Waagmeester van Slagerij De Wit uit Amsterdam bewijst dat het authentieke slagersvak toekomst heeft. Met een traditionele werkwijze trekt hij buurtbewoners, ‘culi’s’, koks en journalisten naar zijn winkel in de Wakkerstraat in de Amsterdamse Watergraafsmeer.

De winkel van Slagerij De Wit is klein. Het vlees ligt in een toonbank uit de jaren vijftig. Verder domineren witte tegeltjes de ruimte. Geen LCD-schermen, geen bling bling. Eigenaar Erik Waagmeester windt er geen doekjes om. Hij is een echte, ouderwetse slager. Hij kiest zijn eigen koeien en varkens en de ‘hele beesten worden verwerkt’.

No Comments

Post A Comment