Over ons

SLAGERIJ DE WIT

Is een Amsterdamse slagerij onder leiding van Erik Waagmeester.

Hij levert zijn worst, ham en ander vlees aan het Rijksmuseum, Hotel V en is leverancier voor vele speciaalzaken. Erik staat graag in de winkel en anders kun je hem beneden vinden, druk aan de slag met de vele worsten die gemaakt moeten worden. Slagerij De Wit, of beter gezegd Erik, staat vooral bekend om zijn ossenworst. Een echte Amsterdamse worst! Verder komen klanten maar al te graag langs voor zijn bal gehakt, sappige hammen en adviezen over vlees.

GESCHIEDENIS

Na een bijbaantje op de slagersafdeling van de Albert Heijn schreef Erik Waagmeester zich in bij de slagers vakschool, waarna een ‘werkplek’ bij slagerij De Wit volgde.

Herman De Wit had een eenvoudige, maar ambachtelijke slagerij, met veel kennis van producten en het vlees dat hij verkocht. Hier werd Erik pas echt verliefd op het slagersvak en na 18 jaar nam hij de slagerij over.

NU

Erik weet precies waar zijn vlees vandaan komt en kan daardoor kwaliteit garanderen. Hij gaat op bezoek bij de boer waar hij zelf de koeien uitkiest.

Naast zijn winkel vind hij het geweldig om samenwerkingen aan te gaan; met chefs praten over het mooiste stuk vlees of projecten zoals FoodFilm Festival waar hij een toffe workshop gaf. Verder gaat hij rustig door met Twitteren; de eerste Twitterende slager! Mocht je vragen hebben, over vlees of de slagerij, stuur hem dan zeker een berichtje via @worstmaker.