Uit het nieuws
Slagersbloed
Niet zo lang geleden ontdekte ik dat mijn overgrootvader slager te Amsterdam was. Ik had al eerder wat losse verhalen gehoord waarin grote stukken spek een rol speelden. En over familie in Amsterdam-Oost, bij de Middenweg. Maar pas later hoorde ik dat het om een...
Erik Waagmeester brengt ossenworst en bier mee naar Open Huis
Open Huis kreeg bezoek van slager Erik Waagmeester. Hij nam heerlijke ossenworst en bier mee. Bekijk hier de video.
Slager met hart en ziel
Ambachtelijke Slagerij de Wit in de Watergraafsmeer, vermaard om zijn ossenworst
Geheimen van de slager
In deze dubbeleditie van De Alleseter onthult Joël Broekaert wat ossenhaas van ribeye onderscheidt en welk stukje vlees de slager het liefst voor zichzelf bewaart.
De Kunst van de Slager
Altijd al de kunst van een échte slager willen bekijken? Tijdens deze demonstratie zal Erik Waagmeester van slagerij De Wit, een van de laatste ambachtelijke slagers in Nederland, laten zien wat de beste manier is om een dier uit te benen. En dat is indrukwekkend,...
De Twitterende Slager
Voor het bedrijf Eetsnob hebben een paar jonge makers een portret gemaakt van de ambachtelijke en twitterende slager Erik Waagmeester (slagerij de Wit, Amsterdam). Mooi kijkje in de keuken waar hij eigenhandig venkelworst maakt.